Hoewel we nu in rustiger vaarwater komen, zijn we ons ervan bewust dat er nog veel vragen zijn onder studenten en docenten. We zullen hier aandacht voor houden en deze zoveel als mogelijk in het vizier hebben en adresseren waar en wanneer we dat kunnen.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý en voorzitter van het Centraal Crisisteam: “We zijn opgelucht dat we, zo’n negen dagen na de start van de cyberaanval, samen kunnen concluderen dat we veilig terug kunnen naar de staande organisatie. Daar hebben veel mensen heel hard hun best voor gedaan, en die wil ik graag nog eens bedanken voor de inzet, flexibiliteit en vakkundigheid. Ook wil ik nog eens grote waardering overbrengen aan onze studenten en hoe ze om zijn gegaan met de beperkingen en met de onzekerheid. Ze hebben grote veerkracht getoond en waren zeer betrokken. Dat past bij het dna van onze universiteit, en daar zijn we trots op. En we zijn natuurlijk onze onderzoekers, docenten en ondersteuners zeer dankbaar die moeten gaan zorgen voor alle aanpassingen en uitzonderingen in het onderwijs de komende periode. We zijn ons ervan bewust dat dit tot extra workload leidt. We blijven er dan ook scherp op letten dat er voldoende support is.”
Met het vervallen van het Centraal Crisisteam, komt ook een einde aan de dagelijkse updates, en de informatievoorziening via deze website. Alle informatie over de cyberaanval en alle voorzieningen en maatregelen zal snel beschikbaar komen op . De webpagina op het internet van de ý waar u nu naar kijkt, zal wel nog enige tijd toegankelijk blijven.
De ý voert momenteel een forensisch onderzoek uit naar de toedracht van de aanval, samen met partner Fox-IT. Daarnaast gaat de ý een externe evaluatie laten doen naar de manier waarop de ý heeft gereageerd op de cyberaanval. De ý zal de resultaten samen publiceren, naar verwachting op zijn vroegst in april.
Herstart onderwijs verloopt naar wens
20 januari 2025 om 16:00 u
De herstart van het onderwijs op de TU Eindhoven verloopt naar wens. Studenten ondervinden geen noemenswaardige hinder, aangezien de systemen naar behoren werken.
We weten dat er nog de nodige vragen zijn, die worden onder meer via ons whatsappnummer, de balies en de reguliere desks afgehandeld. De IT servicedesk is zowel vandaag als morgen langer bereikbaar (van 08:00 u tot 20:00 u).
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “We voelen opluchting dat we het onderwijs veilig hebben kunnen herstarten, zonder grote problemen. Nogmaals dank aan alle studenten en medewerkers voor hun flexibiliteit. Ik wil daarnaast extra waardering uitspreken voor onze docenten. Zij moeten de komende periode oplossingen vinden bovenop de werkdruk die toch al hoog is. We willen onze docenten en ondersteuners zoveel mogelijk helpen en hen de flexibiliteit en ruimte bieden die ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.”
Vanaf morgenochtend om 06.00 uur is het parkeersysteem weer in werking. De slagbomen gaan dan weer dicht en vanaf dat moment kan iedereen de campus op- en afrijden zoals gebruikelijk.
Morgen om 16:00 uur hebben we weer een update over de situatie via deze website.
ý-netwerk werkt zoals gewenst; groen licht voor herstart van het onderwijs op maandag
19 januari 2025 om 16:00 u
De netwerkgebonden systemen van de ý hebben de functionele tests die dit weekend zijn uitgevoerd succesvol doorstaan. Daarom kan het onderwijs maandag weer van start gaan.
De herstelwerkzaamheden aan ons netwerk zijn dit weekend afgerond en inmiddels werkt het netwerk zoals gewenst. Bijna alle applicaties zijn beschikbaar en getest. Een enkele applicatie kampt nog met tijdelijke beperkingen, onder andere doordat de VPN-verbinding nog niet beschikbaar is. Welke applicaties dit betreft, kun je lezen via de link in het onderstaande blok ‘Huidig werkende applicaties & IT Support’.
Alle bereikbare systemen kunnen veilig worden gebruikt, maar het is mogelijk dat er tijdens deze opstartfase nog verstoringen optreden. De IT servicedesk zal daarom ook maandag en dinsdag langer bereikbaar zijn (van 08:00 u tot 20:00 u). We doen opnieuw een beroep op ieders geduld en begrip.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “Ik ben blij te kunnen melden dat de herstart van het onderwijs maandag doorgang kan vinden. Ik hoop van harte dat alle studenten en medewerkers in alle rust hun studie en werk weer kunnen oppakken. Dit weekend is er wederom keihard gewerkt door onze ICT-experts en andere medewerkers, en ik wil daar mijn grote dank voor uitspreken.”
Daarnaast is er online inmiddels een formulier beschikbaar voor ý-studenten die door de roosterwijzigingen in de problemen komen met hun tentamens en deze willen verplaatsen naar een nog nader te bepalen moment in kwartiel 3 of 4. Het formulier is te vinden via de volgende . We vragen studenten om bij de afweging van een tentamenverplaatsing rekening te houden met de studeerbaarheid, aangezien de studielast in een ander kwartiel daardoor zal toenemen.
Oplossing studenten die tentamen niet kunnen bijwonen
17 januari 2025 om 20:15 u
Alle ý-studenten die door de roosterwijzigingen in de knel komen met hun tentamens krijgen de optie om (met opgave van geldige reden) hun tentamens te verplaatsen van kwartiel 2 naar een nog nader te bepalen moment in kwartiel 3 of 4.
Dat betekent dat ook studenten met geplande reizen of andere verplichtingen op een later moment kunnen deelnemen aan de tentamens, mits de studenten op tijd aangeven niet te kunnen participeren aan de tentamens in Q2.
Het besluit is genomen door het Centraal Crisisteam van de ý na advisering van de opleidingsdirecteuren, managers ESA, de onderwijscommissie van de universiteitsraad, de voorzitters van de examencommissies en het onderwijsbestuur.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “Op deze manier komen studenten met andere verplichtingen in aanmerking voor een andere tentamenmogelijkheid, mits ze dit tijdig melden. Het betreft hier dus geen extra kans, maar een verplaatsing. We vinden het belangrijk deze tegemoetkoming te doen, voor de rust in onze organisatie en vanwege onze zorgplicht. Hiermee hoeven studenten geen (reis)annulering te doen en dus ook geen kosten te maken, omdat ze op een ander moment alsnog hun tentamens kunnen maken.”
Groothuis: “We realiseren ons dat we hierdoor een extra beroep doen op onze docenten. Deels wordt de workload verplaatst, omdat de student geen extra kans krijgt maar een andere datum voor hetzelfde tentamen. Hierdoor is er geen extra nakijktijd, maar het betekent wel dat er bijvoorbeeld extra tentamens gemaakt dienen te worden. We gaan kijken op welke wijze we dit voor docenten kunnen compenseren, hier komen we later op terug.”
Daarnaast is eerder besloten dat week 8 in kwartiel 3 in zijn geheel komt te vervallen. Dit betekent mogelijk een andere verdeling van de lesstof. We vinden de studeerbaarheid belangrijk, vandaar de regel dat er geen nieuwe tentamenstof mag worden aangeboden in de vier werkdagen voor het tentamen, of na week 7. De redenering hierachter is om zoveel mogelijk lesstof te kunnen garanderen en toch voldoende voorbereidingstijd voor het tentamen te hebben. Docenten worden via hun opleidingsdirecteur en manager ESA voorzien van meer informatie hierover.
Meer informatie is ook te vinden in het onderstaande blok ‘aanpassingen in het onderwijs’ en de FAQ.
We zullen jullie zondagmiddag om 16:00 uur via de website informeren over de finale doorgang van het onderwijs op maandag.
De ý op schema voor herstart onderwijs op maandag
17 januari 2025 om 16:00 u
We liggen nog steeds op schema om het onderwijs komende maandag weer op te starten. De DDoS-aanvallen van vandaag (vrijdag) op het netwerk van Surf, waar we als ý op zijn aangesloten, kunnen leiden tot problemen met het internet, maar hebben vooralsnog geen invloed op de planning.
Vanaf zaterdagochtend zijn alle netwerkgebonden systemen van de ý in principe weer online, al zijn niet alle systemen vanuit huis beschikbaar aangezien de VPN-verbinding nog niet te gebruiken is. In het weekend voeren we functionele testen uit en verstoringen blijven mogelijk in deze opstartfase. We vragen iedereen om geduld en begrip. Alle bereikbare systemen kunnen veilig gebruikt worden.
De roosters voor de komende onderwijsweek (week 8) worden vandaag om 17:00u gepubliceerd in TE Timetable, evenals het rooster van de tentamenperiode van kwartiel 2. Zoals eerder aangekondigd schuiven de tentamens een week op. De onderwijsroosters voor kwartiel 3 zullen vanaf 31 januari beschikbaar zijn. De aangepaste academische kalender was gisteren al beschikbaar via de Studiegids.
We bekijken momenteel hoe we de impact op studenten zoveel mogelijk kunnen beperken, welke oplossingen we kunnen bieden voor hun zorgen en hoe we studievertragingen kunnen voorkomen. Later vandaag volgt een update zodat we studenten en docenten nog voor het weekend meer duidelijkheid kunnen geven.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “We vragen op dit moment niet alleen veel van onze studenten, maar ook van de flexibiliteit van onze onderzoekers, docenten en het voltallige wetenschappelijk personeel. Zij moeten de nodige aanpassingen doen, en zien daardoor de werkdruk oplopen. Ook hier houden we zo veel mogelijk rekening mee in onze zoektocht naar oplossingen. We hebben enorm veel waardering voor de manier hoe zij omgaan met de situatie en de schouders eronder zetten.”
Later vandaag om 19:00u volgt via deze website weer een update over de situatie.
Herstel van netwerk en systemen loopt zoals gepland
16 januari 2025 om 16:00 u
Het terug online krijgen van het netwerk en de netwerkgebonden systemen loopt zoals gepland. Maandag zal het onderwijs dan ook herstarten, zoals eerder aangekondigd. De roosters voor de komende drie weken komen morgenmiddag online.
Morgenmiddag (vrijdag 17 januari) om 17:00u wordt het rooster van de komende onderwijsweek (week 8) gepubliceerd in TE Timetable, evenals het rooster van de tentamenperiode van kwartiel 2. Deze roosters zullen nagenoeg identiek zijn aan de eerder geplande roosters, maar dan 1 week opgeschoven. De onderwijsroosters voor kwartiel 3 zullen beschikbaar zijn vanaf 31 januari.
De aangepaste academische kalender is al beschikbaar via . Zoals eerder gemeld, schuiven alle tentamens van kwartiel 2 precies één week op, de locaties blijven hetzelfde. Kwartiel 3 wordt een week ingekort, door de 8ste week te laten vervallen. Daarna komen we terug in het oorspronkelijke schema: kwartiel 4 en de tentamens van kwartiel 3 vinden plaats zoals eerder gepland, zonder aanpassingen.
Voorlopig worden alle wijzigingen qua onderwijs centraal gepland en blijft deze webpagina het centrale communicatiekanaal. Alle veelvoorkomende vragen worden beantwoord via de FAQ, zie onderaan deze pagina. Wie andere vragen heeft, kan ze stellen via het WhatApp-nummer op deze pagina (). Per faculteit is er minimaal één studieadviseur aanwezig op de campus om vragen van studenten te beantwoorden. Verder kunnen studenten via de onderwijscommissarissen van hun studievereniging issues aandragen. De onderwijscommissarissen staan hierover in contact met de UR-commissie Onderwijs, hun gegevens zijn vindbaar op de websites van de studieverenigingen.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “We zijn ons ervan bewust dat veel studenten zorgen hebben over de gevolgen van de aanpassingen. Onze focus ligt nu vooral op het herstarten en herplannen van het onderwijs, maar we zoeken tegelijk al uit welke gevolgen er zijn en hoe we studenten kunnen helpen. We zijn hierover in contact met de UR-commissie Onderwijs, de Federatie Studieverenigingen (FSE) en de koepels van de studentenverenigingen. Het studentenbelang staat voor ons zo veel mogelijk voorop en we doen ons uiterste best om voor zoveel mogelijk zorgpunten oplossingen te vinden. Zo gaan we in kwartiel 3 rekening houden met de studeerbaarheid, vanwege het feit dat het kwartiel één week korter is. En ook naar andere zorgen van studenten gaan we goed kijken. We komen hier op terug zodra we dat kunnen.”
In principe komen alle netwerkgebonden systemen van de ý uiterlijk zaterdagochtend weer online. We doen in het weekend nog functionele testen. Door de opstart kunnen er de komende tijd nog storingen optreden, we hopen op begrip daarvoor.
We houden een actueel overzicht bij van alle systemen die weer veilig en beschikbaar zijn. Dit overzicht is bereikbaar via een link onderaan deze pagina. Soms zijn systemen al eerder bereikbaar dan dat we ze melden in het overzicht. In al die gevallen zijn de systemen wel veilig te gebruiken.
Verder zijn er sinds gisteren landelijk DDoS-aanvallen op het netwerk van Surf, waar we als ý op zijn aangesloten. Daardoor kunnen er soms problemen zijn met de internetverbindingen. Door deze DDoS-aanvallen is het interne alarmnummer van de ý (2222) niet gegarandeerd bereikbaar.
Morgen om 16:00 uur hebben we weer een update over de situatie via deze website.
Meeste systemen voor maandag weer online
15 januari 2025 om 16:00 u
De ý verwacht het grootste deel van haar netwerk en de netwerkgebonden systemen voor het weekeinde weer veilig en beschikbaar te hebben. Tijdens het weekend worden ze nog functioneel getest. Het plan om maandag 20 januari het onderwijs te herstarten en daarmee één week op te schuiven, gaat naar verwachting dan ook door. Verder blijkt uit de voorlopige resultaten van de eerste fase van het onderzoek naar de cyberaanval dat de digitale veiligheidssystemen goed hebben gewerkt, waardoor de daders ‘op heterdaad’ betrapt zijn.
We houden een actueel overzicht bij van systemen die weer veilig en in de lucht zijn, zie onderaan deze pagina. Gebruikers zullen helaas nog even te maken kunnen krijgen met storingen die kunnen ontstaan door de opstart. We hopen op begrip hiervoor. Ook blijft de mogelijkheid bestaan dat er tegenvallers gaan optreden, we houden iedereen hiervan op de hoogte.
We handhaven het advies voor de rest van deze week om zelf de afweging te maken of het zinvol is om naar de campus te komen om hier te komen werken of studeren. Vanaf maandag zal de situatie naar alle waarschijnlijkheid voldoende hersteld zijn voor alle reguliere activiteiten op de campus.
Uit de eerste fase van het interne onderzoek naar de cyberaanval, van de ý samen met externe experts, blijkt dat detectie en respons goed hebben gewerkt. Er zijn nog geen tekenen gevonden dat de hackers erin geslaagd zijn om systemen te gijzelen, documenten te versleutelen, of data te ontvreemden.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “Uit het onderzoek ontstaat het beeld dat de hackers afgelopen weekend op heterdaad zijn betrapt, en dat erger is voorkomen door het kordate ingrijpen van onze ICT-experts.” In het onderzoek is ook boven water gekomen hoe de hackers zijn binnengekomen. De ý heeft nu nog meer veiligheidsmaatregelen genomen. Groothuis: “We vertrouwen erop dat hiermee alles stapsgewijs weer veilig opgestart kan worden. We gaan hierbij niet over één nacht ijs. Tegelijkertijd zijn er wat betreft digitale veiligheid geen 100%-garanties, dus blijven we extra alert en nemen direct maatregelen wanneer nodig.”
Voor vragen vanuit de community is een helpdesk operationeel van circa tien personen, die bereikbaar is onder meer via het Whatsapp-nummer hieronder. De medewerkers slagen er tot nu toe in om alle vragen binnen enkele uren op te pakken.
Groothuis: “We realiseren ons dat deze crisis en de gevolgen breed worden gevoeld in onze community en veel van onze mensen extra werk bezorgen. We willen dan ook onze grote waardering uitspreken voor de inzet en veerkracht waarmee iedereen dit oppakt, met name de medewerkers van de diensten LIS en ESA die mee voorop zijn gegaan bij de aanpak van deze situatie.”
Overigens heeft Surf, de ICT-coöperatie van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland, vandaag te maken gehad met , een DDoS-aanval. Mensen op de ý-campus ondervonden hinder van deze aanval, doordat het leidde tot haperingen in de Wi Fi-verbinding.
Morgen om 16:00u hebben we weer een update.
ONDERWIJS EN TENTAMENS SCHUIVEN 1 WEEK OP, OPLOSSING CYBERAANVAL IN ZICHT
14 januari 2025 om 16:00 u
De ý heeft besloten om de tentamens, die zouden beginnen in de week van 20 januari, een week op te schuiven. We verwachten, met een slag om de arm, dat komende maandag de netwerkgebonden systemen voor studenten weer voldoende beschikbaar zijn. De systemen waren door een cyberaanval onbereikbaar. Het besluit geeft studenten en docenten helderheid en voldoende tijd om de tentamens voor te bereiden en opdrachten tijdig af te ronden. Volgende week zal in principe gelden als de huidige week, met deadlines en (inhaal)onderwijs.
De ý is druk bezig met de uitvoering van het herstelplan om het netwerk en de systemen weer veilig en online te krijgen. De komende dagen worden naar verwachting stapsgewijs delen van het netwerk weer in de lucht gebracht, waarmee systemen weer beschikbaar komen. De systemen voor het onderwijs (Canvas, YuJa, Teams, Osiris en toetssystemen), krijgen hierbij voorrang.
Hoewel de ý voldoende vertrouwen heeft in de voortgang van de aanpak van de cyberaanval en het weer in de lucht krijgen van het netwerk, is een opstart nooit risicoloos en kunnen er nog tegenvallers optreden. Extra 24/7-bewaking is ingesteld. Hou daarom deze website de komende dagen in de gaten.
Met het opschuiven van de tentamenweken, schuift de onderwijskalender een week op. De komende week is dan ‘week 8’, de zogenaamde inhaalweek. Daarna zijn er twee tentamenweken, en aansluitend kwartiel drie. In kwartiel 3 wordt de inhaalweek van dat kwartiel verwijderd, waarmee de uitloop van 1 week wordt gecorrigeerd. Ook schuiven de deadlines die stonden voor het inleveren van werk in de huidige week, 1 week op.
Het besluit is genomen door het Centraal Crisisteam van de ý in afstemming met examencommissies, opleidingsdirecteuren, onderwijscommissie van de universiteitsraad, decanen en directeuren. Het besluit is vooral gedreven door de belangen van de studenten. Als gevolg van de cyberaanval bleken veel tentamens onvoldoende voorbereid of (deels) niet afgenomen te kunnen worden in de geplande periode. Daardoor hadden veel tentamens later ingehaald moeten worden, wat voor veel studenten problemen zou opleveren met de studievoortgang. Ook zouden veel studenten niet voldoende tijd hebben gehad om goed te studeren, mede doordat studiematerialen niet altijd beschikbaar waren door de cyberaanval.
Patrick Groothuis, vice-voorzitter van de ý en voorzitter van het Centraal Crisisteam: “We hebben alles uitgebreid afgewogen, het was geen eenvoudig besluit. De studentenbelangen staan voor ons op plek 1; ze moeten er zo min mogelijk last van hebben. En voor de studeerbaarheid en de helderheid is dit het beste scenario. Tegelijkertijd realiseren we ons dat het besluit ook impact heeft op onze docenten en andere medewerkers, die veel extra werk zullen moeten verrichten. We gaan daarom zorgen voor optimale extra ondersteuning. Daarnaast zal het besluit een week op te schuiven individuele gevolgen hebben, bijvoorbeeld in verband met geplande vakanties. We gaan ons best doen om mensen hierbij de helpende hand te bieden. We zijn iedereen enorm dankbaar voor het begrip en de flexibiliteit.”
Vandaag is op de ý-campus weer een wifi-netwerk beschikbaar. Het zal naar verwachting nog weken duren voordat alle functionaliteit volledig is hersteld.
De ý laat zoals te doen gebruikelijk een extern onderzoek uitvoeren naar de cyberaanval, om in beeld te krijgen of alles rond de cyberaanval volgens afspraken en protocollen is aangepakt. Hiervoor wordt vanaf de start van de aanval al alles nauwkeurig vastgelegd.
Morgen (woensdag) om 16:00u hebben we weer een update.
UPDATE CYBERAANVAL: DINSDAG NOG GEEN ONDERWIJS
13 januari 2025 om 16:00 u
Onze cybersecurity-experts zijn hard aan het werk om het netwerk van de ý zo snel mogelijk weer veilig en beschikbaar te maken. Dit werk zal vandaag niet afgerond zijn en daardoor is morgen nog geen onderwijs mogelijk.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van de ý: “We werken planmatig met man en macht om het netwerk van de ý weer veilig te krijgen en uiteindelijk met de grootste zorgvuldigheid weer stapsgewijs online te kunnen brengen. De onderwijssystemen hebben hierbij de hoogste prioriteit. We begrijpen dat dit een grote impact heeft op iedereen in onze community. We zijn geraakt door de veerkracht van studenten en medewerkers en door alle steunbetuigingen en aangeboden hulp.”
Morgen om 16:00 uur geven we hier op de website weer een update waarin we vooruitkijken naar woensdag.
We hebben een vragenbalie ingericht, die bereikbaar is via Whatsapp, op het onderstaande nummer. De vragenbalie is bedoeld voor zowel medewerkers als studenten. Verder is de studentenbalie in MetaForum vloer 1 open voor vragen.
We werken momenteel verschillende scenario’s uit voor het onderwijs, ook met oog op de tentamenperiode die volgende week start. We zijn alle onderwijs- en student-gerelateerde issues in kaart aan het brengen, bijvoorbeeld inleveren van opdrachten en het geven van afstudeerpresentaties. We begrijpen de spanningen en onzekerheden bij zowel onze staf als onze studenten en zullen met de grootste zorgvuldigheid onze afwegingen maken.
Niet-netwerkgebonden onderzoek kan doorgaan; alle labs en voorzieningen zijn functioneel en veilig. Promoties kunnen ook doorgang vinden.
Vooralsnog hebben we geen indicatie dat data zijn gestolen, maar het onderzoek is nog lopende. Ook is er geen contact met de hackers en het is nog onbekend wie de hackers zijn.
Op de ý is het zeer rustig vandaag, de meeste studenten hebben ervoor gekozen om niet naar de campus te komen en ongeveer de helft van het gebruikelijke aantal medewerkers is aanwezig.
12 januari 2025 om 19:00 u
Onze ICT-medewerkers kregen de aanval gisteravond rond 21:00 uur in beeld. Over de precieze aard kunnen we gezien het onderzoek nog niet veel zeggen, maar het had alle kenmerken van een cyberaanval gezien de verdachte activiteiten op onze servers. In de loop van de nacht is het netwerk daarom offline gehaald. Er is nog geen teken dat data zijn gestolen, dat onderzoeken we nog.
We roepen verder iedereen op om extra alert te zijn op phishing e-mails die mogelijk misbruik maken van de situatie bij de ý, en niet op links te klikken van onbekende afzenders of die vragen om in te loggen op een omgeving. De ý zal dit soort e-mails niet versturen.
NETWERK ý UIT DE LUCHT GEHAALD, MAANDAG GEEN ONDERWIJS (bericht van zondag 12 januari)
12 januari 2025 om 12:00u
De ý heeft vandaag (zondag 12 januari) het netwerk offline gehaald, vanwege een cyberaanval. Daardoor zijn of worden netwerkgebonden systemen van de ý voorlopig voor gebruikers onbereikbaar en zijn er geen onderwijsactiviteiten mogelijk, in ieder geval tot en met maandag. We houden iedereen via deze webpagina op de hoogte van de ontwikkelingen en proberen hier vragen die spelen te beantwoorden.
We raden iedereen aan om zelf goed de afweging te maken of het toegevoegde waarde heeft om naar de campus te komen, al dan niet in afstemming met je leidinggevende. De gebouwen en de campus blijven wel toegankelijk. Studenten en medewerkers kunnen dus naar de campus komen, maar ze kunnen geen gebruik maken van netwerk-gebonden voorzieningen, zoals e-mail, wifi, Canvas en Teams.
Patrick Groothuis, vicevoorzitter van het CvB: “We beseffen dat het uitzetten van het netwerk vervelende gevolgen heeft, voor al onze studenten, medewerkers, maar ook voor andere partijen op de campus. Deze noodzakelijke ingreep is gedaan om erger te voorkomen. We hopen dan ook op begrip, en we doen ons uiterste best om dit op te lossen en zo snel mogelijk alle systemen weer toegankelijk te hebben.”
Onze ICT-experts hebben wel nog toegang tot de systemen. Ze onderzoeken momenteel de aard en omvang van de cyberaanval en proberen het netwerk zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. We gaan hierbij zo zorgvuldig mogelijk te werk. We verwachten daardoor dat de systemen op zijn vroegst op dinsdag weer toegankelijk zijn. We houden je hier op de hoogte van de ontwikkelingen. Maandag om 16:00u laten we hier weten wat de situatie dinsdag zal zijn.
Op de ý is de aanstaande week de laatste onderwijsweek van kwartiel twee, waarin beperkt onderwijs is gepland, zoals inhaalactiviteiten en de voorbereiding voor de tentamens in de weken erna.
Sluiten