Extra ondersteuning tijdens je studie

Er zijn omstandigheden die studeren lastig kunnen maken. Door een ziekte, functiebeperking of psychische klachten kun je tijdens je studie extra ondersteuning nodig hebben. Maar ook bij bijvoorbeeld zwangerschap, ouderschap en mantelzorg kan extra ondersteuning nodig zijn om te kunnen blijven studeren. 

Wij kunnen je helpen om het beste uit jezelf en je studie te halen. Bijvoorbeeld door je extra tijd toe te kennen voor het maken van een tentamen of door het gebruik van een laptop met spraaksoftware toe te staan. Het is ook mogelijk om een aangepaste studieplanning af te spreken en om een uitzondering te krijgen voor het bindend studieadvies. Maar hoe regel je dat? We helpen jou met tips en informatie over hoe je als (aankomend) student extra ondersteuning kunt aanvragen.

Wat is jouw situatie?

In de studiegids beschrijven we voor verschillende situaties, zoals ADHD, autisme en dyslexie, wat je zelf kunt doen en wat de ¹û¶³´«Ã½ voor je kan doen. Je vindt er ook informatie over financiële regelingen en het peer support platform. 

Aankomend student?

Start je binnenkort met een studie aan de ¹û¶³´«Ã½ en heb je extra ondersteuning nodig? Geef bij je aanmelding in Studielink aan dat je extra ondersteuning nodig hebt en neem minimaal 3 maanden voor de start van het academisch jaar contact op met onze studentendecanen via  studentcounselors@tue.nl. De studentendecaan bespreekt je situatie met je en kan de voorzieningen voor je aanvragen. 

Voor het aanvragen van de standaard tentamentijdverlenging (10 minuten verlenging per uur) hoef je geen afspraak  met de studentendecaan te maken. Als je een verslag van een deskundige uploadt via het digitale inschrijfformulier dat je in juli van ons ontvangt, zorgen wij dat je tentamenverlenging voor de start van het academisch jaar is geregeld.  

Ben je al student aan de ¹û¶³´«Ã½?

Studeer je al aan de ¹û¶³´«Ã½ en heb je extra ondersteuning nodig tijdens je studie? In de studiegids vind je alle informatie die je nodig hebt om extra ondersteuning aan te vragen. Zorg ervoor dat je je en  zo snel mogelijk informeert als je denkt dat je studievertraging oploopt door persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte, functiebeperking of psychische klachten. Zij denken met je mee en kunnen je helpen studievertraging door je omstandigheden zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.

Meer informatie