Sloper aan het woord

Juli 2020

In opdracht van de Technische Universiteit Eindhoven zijn wij bezig met de circulaire sloop van het Paviljoen en het Paviljoen NP. Het Paviljoen is het oudste gebouw op de campus (bouwjaar 1956) en wordt met veel respect en beleid door ons afgebroken. Het gebouw is destijds neergezet als noodgebouw waarbij volgens de architect Sam van Embden 鈥渄e grootste soberheid betracht鈥 werd. Deze soberheid zie je terug in de constructie en maakt het nu, 64 jaar later, mogelijk dat een groot deel hoogwaardig hergebruikt zal worden op de campus. Zowel onderdelen van het Paviljoe (prefab betonelementen) als van het Paviljoen NP (stalen constructie) zullen een tweede leven krijgen op de campus.

De 果冻传媒 heeft een hoog ambitieniveau opgelegd op dit project en wil samen met ons ervaring opdoen in circulair slopen. Hierdoor kan onze kennis overgedragen worden op de studenten en wetenschappers welke een essentieel onderdeel zijn in de nieuwe circulaire bouw economie.

De werkzaamheden hebben tot op heden vooral binnen plaats gevonden waarbij we als eerste de losse herbruikbare materialen hebben gedemonteerd. Daarnaast zijn we nu bezig om alle tussenwanden en niet steenachtige materialen uit de bebouwing te halen. Hierdoor zal uiteindelijk alleen het casco blijven staan welke we dus gedeeltelijk zullen gaan demonteren voor hergebruik elder op de campus.

In het gebouw zit een aantal asbesthoudende toepassingen die onder streng toezicht en volgens de geldende wet- en regelgeving verwijderd zal worden. U zult hier verder weinig van merken. Voor de sanering en sloop geldt dat veiligheid en kwaliteit voorop staat.

Bij deze machinale sloop gebruiken wij een sorteergrijper om de gebouwen stuk voor stuk af te breken. Hierdoor kunnen de gebouwen gecontroleerd worden afgebroken en ontstaat een minimum aan trillingen. Ook werken wij met geluid gedempte machines om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Om stofoverlast te voorkomen zal gebruik gemaakt worden van watersproeiers die het puin nat houden zodat de stof niet het werkterrein zal kunnen verlaten.