Ben je klaar om enkele van de meest spannende technische uitdagingen van onze tijd aan te gaan?
De wereldwijde zoektocht naar kernfusie—een energiebron die veilig, schoon en vrijwel onbegrensd is—versnelt in een ongekend tempo. Terwijl ITER in Zuid-Frankrijk het middelpunt van fusieonderzoek blijft, is het vakgebied enorm uitgebreid. Startups over de hele wereld racen om fusietechnologieën te revolutioneren, overheden strijden om de eerste operationele fusiecentrales te bouwen, en baanbrekende demonstraties van fusie-energieproductie hebben nieuwe hoop gewekt voor een duurzame energietoekomst.
Fusie biedt unieke technische en wetenschappelijke uitdagingen
Het beheersen van materie bij temperaturen boven de 100 miljoen graden, het ontwerpen en opereren van supergeleidende magneten, het weerstaan van intense vermogensfluxen en straling, en het beheersen van de werking van de meest complexe machines ooit gebouwd. Dit zijn niet alleen technische prestaties, maar kansen om deel uit te maken van een transformatie die energie voor de mensheid kan herdefiniëren. Aan de Technische Universiteit Eindhoven bereidt onze masteropleiding Science and Technology of Nuclear Fusion je voor om deze uitdagingen direct aan te gaan. Het programma combineert toegepaste natuurkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek in een samenhangend curriculum dat is afgestemd op de praktische doelen van fusieonderzoek en technologische ontwikkeling. Naast technische expertise krijg je ervaring in internationale, interdisciplinaire teams, met een sterke nadruk op de maatschappelijke en ethische aspecten van fusie-energie.
Als je slim, ambitieus en klaar bent voor een serieuze uitdaging, en als je een passie deelt voor hightech innovatie en een toewijding aan duurzaamheid, bereidt dit programma je voor om leiding te geven aan de opkomende revolutie in fusie-energie.

IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme (MSCFP)
*Indien je de Fusion master gaat volgen en als vrouw bent dan kun je een aanvraag doen voor deze beurs.
Het programma heeft tot doel jonge vrouwen te inspireren en aan te moedigen een carrière in nucleair gerelateerde gebieden na te streven, door zeer gemotiveerde vrouwelijke studenten beurzen te bieden voor masterprogramma's en de mogelijkheid om een stage te lopen die wordt gefaciliteerd door de IAEA.
Bezoek ons
Wil je op de hoogte blijven van studeren aan de ¹û¶³´«Ã½ en onze voorlichtingsactiviteiten? Laat je gegevens achter en wij informeren je!
Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie .