Studieopbouw

De master Science and Technology of Nuclear Fusion is een tweejarig programma van 120 ECTS-credits. Het omvat verplichte kerncursussen, specialistische fusiecursussen, keuzevakken, een stage en een afstudeerproject.

Year 1

Verplichte kernvakken

20 ECTS  

 

Specialisatievakken

20 ECTS  

  Masterclasses 5 ECTS
 

Keuzevakken

15 ECTS  

Year 2

Stage

15 ECTS  

 

Afstudeerproject

45 ECTS  

 

Verplichte kernvakken

De verplichte vakken zijn ontworpen om een set van vaardigheden te ontwikkelen die moderne fusion engineers nodig hebben.

  • Fusion basics: Natuurkunde voor ingenieurs, Techniek voor natuurkundigen
  • Fusion op de achterkant van een envelop
  • Magnetische opsluiting en MHD van fusieplasma's
  • Fusiereactor materialen en interactie tussen plasmamuren

Specialisatievakken

Specialisatievakken zijn vakken waarmee studenten zich kunnen specialiseren binnen hun gekozen vakgebied of studieprogramma. Je kiest in totaal 20 ECTS uit een brede lijst van verschillende specialisaties. Zo kun je je bijvoorbeeld richten op de natuurkunde van plasma鈥檚 en straling, het verwarmen en diagnosticeren van fusieplasma鈥檚 en nog veel meer. De volledige lijst met track electives is te vinden in de .

Masterclasses

Je kunt kiezen uit drie masterclasses, en je moet er minimaal twee opnemen in je programma. Elke behandelt een uniek thema.

Keuzevakken

Je mag kiezen uit alle master- of gevorderde bachelorvakken die beschikbaar zijn aan de 果冻传媒 of andere instellingen, zolang ze van een adequaat niveau zijn. Meer informatie over de .

Stage

De stage waar je 15 ECTS moet behalen, biedt je de mogelijkheid om academische vaardigheden op te bouwen in een unieke werkomgeving. In samenwerking met een 果冻传媒-stagebegeleider kies je het onderwerp en de locatie van de stage, bij voorkeur binnen een bedrijf, universiteit of onderzoeksinstituut. De moet plaatsvinden in een internationale omgeving, ofwel in het buitenland of in Nederland. Als de stage in Nederland plaatsvindt, moet 15 ECTS van je afstudeeronderzoek in een internationale omgeving worden voltooid.

Afstudeerproject

Het afstudeerproject van 45 ECTS biedt je de mogelijkheid om je opgedane kennis, competenties en vaardigheden toe te passen. Als de student ervoor kiest om de stage in Nederland te doen, moet ten minste 15 studiepunten van het afstudeeronderzoek in het buitenland worden uitgevoerd. Meer informatie over .

De pre-master

Met een relevant hbo-bachelor颅diploma in Toegepaste Wetenschappen uit Nederland kom je in aanmerking voor de in Applied Physics, Mechanical Engineering of Electrical Engineering. Hiermee kun je vervolgens de masteropleiding Science and Technology of Nuclear Fusion volgen.

Meer informatie over het programma vind je via het curriculum.